marți, 24 iunie 2014

Echipa guvernamentală şi legislativă a Partidului Democrat din Moldova în Criuleni...



Fiecare zi de luni, miniştrii şi deputaţii exponenţi ai Partidului Democrat din Moldova merg în vizite de lucru prin raioanele ţării. În această săptămână, raionul Criuleni a fost gazda echipei guvernamentale şi legislative a Partidului Democrat din Moldova. Peste 20 de deputaţi, miniştri, viceminiştri au mers practic în toate satele raionului pentru a se întâlni cu oamenii de rând. Este salutat faptul că demnitarii noştrii îşi lasă fotoliile şi birourile confortabile din capitală şi merg în teritorii pentru a discuta cu oamenii de rând, pentru a vedea cu ochii lor cum trăiesc sau mai bine zis supraveţuiesc oamenii de la sate.



Cu totul că s-ar părea că satele şi oamenii sunt diferiţi, constatăm cu regret că problemele la toţi sunt practic aceleaşi. Insuficienţa surselor financiare, pensiile mici, lipsa locurilor de lucru etc. Deşi fiecare localitate poate identifica o problemă care este acută la momentul dat şi necesită implicarea demnitarilor din Guvern şi Parlament ca ea cel puţin să se facă auzită, ca mai apoi să fie şi soluţionată. Anume pentru aceste probleme locale şi identificarea soluţiilor au şi mers în Criuleni exponenţii Partidului Democrat din Moldova.

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, dl Marian Lupu a mers în satul Jăvreni unde a avut o discuţie cu localnicii în incinat casei de cultură. Necătând că era zi de luni, locuitorii satului au dat dovadă de interes faţă de vizita dlui Marian Lupu în satul lor. O problemă destul de stringentă cu care se confruntă localitatea este acoperişul Oficiului medicilor de familie din localitate care necesită o reparaţie urgentă, altfel clădirea va avea de suferit enorm.  Dl Marian Lupu, în discuţie cu dl Brânză Vasile, primarul din localitate şi dna Lidia Brânză, medic în cadrul edificiului medical, şi-a expus părerea cum ar putea fi soluţionată această problemă şi a promis că va pune umărul ca în decurs de un an de zile Oficiul medicilor de familie din satul Jăvreni să aibă un nou acoperiş.

Preşedintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova, dl Dumitru Diacov a efectuat o vizită în satul Slobozia Duşca. Deşi vizita era planificată pentru doar două ore, dl Diacov a avut cu cine discuta aproape 4 ore. În acest an, în sat s-a pornit reconstrucţia, mai bine zis construcţia de la zero a stadionului din localitate. Şantierul a fost vizitat de dl Diacov care analizând necesarul de finansare de care are nevoie localşitatea pentru a finaliza acest obiect de importanţă şi menire socială pentru oamenii din sat, a dat asigurări că va încerca să caute modalităţi de a ajuta localitatea ca până la data de 27 octombrie, adică de hramul satului, stadionul să fie dat în exploatare.

Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi familiei, dna Valentina Buliga a fost în satul Măgdăceşti. În incinta primăriei a fost organizat o întâlnire cu locuitorii. Oamenii veneau la întâlnire cu probleme concrete care necesită implicarea directă a dnei Ministru. Suntem convinşi că în următoarea perioadă o parte din ele vor fi soluţionate şi asta doar datorită faptului că ECHIPA PARTIDULUI DEMOCRAT NU ARUNCĂ VORBELE ÎN GOL. Promisiunile noastre sunt îndeplinite cu siguranţă...

Dna Monica Babuc, Ministrul Culturii a vizitat satul Dubăsarii Vechi. Deşi deja se întreprind măsuri de reparaţie a casei de cultură din localitate, starea dezastruoasă a edificiului cultural necesită o implicare directă a dnei Ministru. Au fost identificate mai multe probleme de ordin local, dar o atenţie deosebită a fost atrasă la identificarea de fonduri pentru ca cei peste 6000 de locuitori ai satului să poată beneficia de o casă de cultură bine amenajată, în care nu curge apa din tavan atunci când afară plouă, va fi cald pe timp de iarnă. Iată la ce se aşteaptă localnicii în urma vizitei dnei Monica Babuc.

Cererea localnicilor de a fi ajutaţi a fost transmisă demnitarilor, din aceste considerente suntem convinşi că în cadrul următorii vizite a demnitarilor în localităţi, fiecare dintre ei să vină cu  o soluţie pentru problemele identificate.

Problemele localităţilor din raionul Criuleni sunt asemănătoare cu cel din alte raioane a ţării. Aceasta se datorează faptului că pe parcursul anilor de independenţă satelor nu li s-a acordat atenţia cuvenită. Ba mai bine zis - satele Moldovei au fost uitate. Anume din aceste considerente echipa Partidului Democrat atrage o atenţie deosebită problemelor rurale. Dacă există probleme, atunci cu siguranţă sunt şi modalităţile de soluţionare a lor, iar Partidul Democrat din Moldova, va depune toate eforturile ca în această ţară să rămână cît maipuţine probleme nesoluţionate...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu