joi, 22 mai 2014

Ministrul Valentina Buliga de Duminica Mironositelor la Işnovăţ


Mai regina decat floarea doar femeia poate fi.

Mai adanca decat marea doar femeia poate fi.

Mai inalta ca destinul doar femeia poate fi.

Mai amara ca pelinul doar femeia poate fi.
Mai frumoasa decat viata doar femeia poate fi.
Mai desteapta ca povata doar femeia poate fi.
Mai cuminte ca poemul doar femeia poate fi.
Mai cumplita ca blestemul doar femeia poate fi.
Mai aproape decat dorul doar femeia poate fi.

Mai de soapta ca izvorul doar femeia poate fi.

Mai de-april ca primavara doar femeia poate fi.

Si mai dulce ca vioara doar femeia poate fi.




Nu cred că cineva a descris femeia aşa cum a dezmerdat-o marele Dumitru Matcovschi. Fiecare dintre noi poartă un respect deosebit pentru mamele, soţiile, fiicele, surorile şi bunicile noastre. În toate veacurile femeea a fost venerată şi admirată, însă cu regret chiar şi în zilele noastre, EA, femeea nu este apreciată la justa valoare.




În data de 8 martie se serbează Ziua internaţională a femeii. Din păcate, o bună parte dintre bărbaţi îşi aduc aminte că partea frumoasă a omenirii "merită" un buchet de flori, poate şi un cadou formal. Despre această dată cunoaşte fiecare de la mic la mare, însă prea puţini dintre noi cunosc faptul că şi calendarul creştin, există o zi în care se serbează Ziua femeii. Această sărbătoare se numeşte - Duminica Mironositelor. În Duminica Mironositelor sunt cinstite femeile ce au venit la mormântul Mântuitorului nostru Isus Hristos cu miruri. Sfintele Femei Mironosite sunt modelele de credinţă pentru toate femeile creştine...



Din fericire, există localităţi în ţara noastră, unde această sărbătoare este un prilej pentru autorităţi de a cinsti femeile.



În satul Işnovăţ, raionul Criuleni, dl primar Andrei Duca, a organizat o sărbătoare de suflet pentru doamnele din localitate.



Femei de diferite vârste au fost prezente la aveniment, în cadrul căruia au evaluat ansamblul folcloric din localitate cât şi invitaţii, ansamblul etno-folcloric "Şoimanii" din satul Ratuş.



Invitatul de onoare la această sărbătoare afost Ministrul Valentina Buliga, vice-preşedintele Partidului Democrat din Moldova şi în acelaşi timp, Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDM-lui.



Întâlnită cu pâine şi sare, doamna Ministru s-a simţit între prieteni pe tot parcursul evenimentului. Doamnele se apropiau şi discutau cu d-na Buliga, de parcă se cunoşteau din copilărie.


Invitată să viziteze muzeul şi biblioteca din localitate, dna Ministru a menţionat cu regret nu fiecare localitate din ţara noastră se poate lăuda cu muzeul localităţi şi a salutat eforturile echipei de la Işnovăţ, în acelaşi timp menţionând că insuficienţa resurselor financiare, negativ se răsfrânge asupra întreg domeniului social şi cultural al ţării.



La eveniment au fost participat preotul din localitate, Preşedintele Organizaţiei raionale Criuleni, dl Iurie Andriuţa şi secretarul executiv al OT Criuleni din cadrul PDM, dna Loghin Maria.


Fiecare dintre cei prezenţi au mulţumit din suflet, dlui primar, Andrei Duca pentru sărbătoarea sufletului şi a femeii, pe care a organizat-o în localitate...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu